10 tips – Hoe je het voor elkaar krijgt met Soft Skills-training

zachte vaardigheidstraining

10 tips – Hoe je het voor elkaar krijgt met Soft Skills-training

Het belang van feedback bij soft skills-trainingen kan het beste geïllustreerd worden aan de hand van een voorbeeld. De eerste stap in het proces van bekijk is het definiëren van het probleem of het vinden ervan bij het repareren van een fysiek product. Zodra dit is gebeurd, is de volgende stap het identificeren van het gewenste resultaat, in dit geval het herstellen van de situatie van de klant. Het proces moet vervolgens evalueren hoe de situatie het beste kan worden hersteld en een plan maken om dit op de meest productieve manier te doen.

De tweede stap is gemeten succes, dat kan worden omschreven als de impact die het project had op de toekomstige werkomgeving en/of operaties van de organisatie. Zoals hierboven opgemerkt, zijn de specifieke taakgebaseerde vaardigheden die nodig zijn om dit resultaat te bereiken goed gedefinieerd, vaak zelfs uit het hoofd geleerd. Het belang van positieve feedback ligt echter in het feit dat teamleden begrijpen wat de waarde van hun werk is, en dat kan alleen door feedback. Dit is de reden waarom organisaties de werknemers die soft skills-trainingen geven vaak aanmoedigen en zelfs verplichten om regelmatig deel te nemen aan personeelsvergaderingen om de prestaties van de inspanningen van alle teamleden te beoordelen en verbeterpunten te identificeren. Teambuilding-oefeningen zorgen er ook voor dat alle teamleden de waarde van het werken als een eenheid begrijpen en de verantwoordelijkheid voor het team als geheel delen.

Een andere belangrijke tip voor het trainen van soft skills voor leiderschap is dat managers rekening houden met de persoonlijkheidskenmerken van werknemers bij het toewijzen van werk of taken. Over het algemeen zullen werknemers van nature aangetrokken worden tot mensen met vergelijkbare kenmerken. Het opbouwen van betere communicatieve vaardigheden tussen managers en werknemers is daarom een belangrijke leiderschapstip voor bedrijven die productiviteit en efficiëntie willen maximaliseren. Dit kan ook een significant positief effect hebben op de werknemers zelf, hen helpen een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen en de arbeidsvreugde en productiviteit te verbeteren.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.anker-kompas.nl/