Bemiddeling in een arbeidsgeschil – Tips – Voordelen – Waarom

mediation arbeidsconflict

Bemiddeling in een arbeidsgeschil – Tips – Voordelen – Waarom

Een arbeidsconflict kan vaak worden opgelost door middel van mediation, een proces waarbij partijen een onpartijdige derde partij selecteren om tot overeenstemming te komen. De bemiddelaar luistert naar de argumenten van beide partijen en doet suggesties over hoe het geschil kan worden opgelost. Hoewel mediation vrijwillig kan zijn of wordt opgelegd door de staats- of federale wetgeving, is het belangrijk om te weten dat een bemiddelaar geen van beide partijen kan dwingen tot overeenstemming te komen of de partijen kan dwingen tot een eerlijke oplossing te komen.

De mediator treedt op als derde partij die streeft naar een eerlijke en tijdige oplossing van een arbeidsconflict. Hij zal kijken naar de wederzijdse belangen van beide partijen en samen met partijen tot een oplossing komen. Uiteindelijk is mediation een proces van compromis, dus verwacht geen volledige oplossing Home – Mediator Dordrecht, The Oak Tree Mediators. De bemiddelaar zal echter fungeren als klankbord en beide partijen helpen om tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

De rol van de bemiddelaar is om de partijen te helpen tot een redelijke oplossing te komen. Hij of zij beoordeelt de belangen van elke partij en werkt met hen samen om tot een wederzijds voordelige overeenkomst te komen. Het is belangrijk om te begrijpen dat mediation een proces van compromis is en dat partijen geen totale tevredenheid mogen verwachten. Een mediator pleit niet voor één van beide partijen, maar dient eerder als klankbord om ervoor te zorgen dat beide partijen op één lijn zitten.

Meer info over dit artikel: The Oak Tree Mediators

Related Posts