wat is chiptuning

Wanneer u over chiptuning hoort, associeert u dit mogelijk automatisch met auto’s en hun motoren. In feite is chiptuning eigenlijk meer van toepassing op motorfietsen en hun motoronderdelen. De voordelen van chiptuning kunnen echter zeer nuttig zijn voor de meeste typen voertuigen, ongeacht hun motortype. Als u zich ooit heeft afgevraagd wat chiptuning is en hoe u en uw voertuig hiervan kunnen profiteren, lees dan verder

Allereerst kunnen de prestaties van het voertuig drastisch veranderen door slechts één onderdeel in de motor te vervangen. Maar afgezien van de voor de hand liggende verbeteringen die men met dit soort tuning kan bereiken, zijn er ook een paar nadelen verbonden aan chiptuning. Wat is chiptuning precies?

Bij chiptuning wordt simpelweg de motor van uw auto gebruikt om een ​​aantal componenten te wijzigen om uw auto efficiënter te maken. Soms bestaat deze methode uit het verwijderen van ongewenste onderdelen van het voertuig zelf, zoals de transmissie. Het komt echter vaak voor dat chiptuning het volledig vervangen van de hele motor inhoudt.

Een van de belangrijkste voordelen van dit type afstemming is het feit dat de motor soepeler loopt. Dit betekent dat het brandstofverbruik van uw auto wordt verlaagd, wat gunstig zal zijn bij lange ritten. Als u een zwaar voertuig heeft, zal deze afstemming bovendien ook de prestaties en efficiëntie van het remsysteem van de truck verbeteren, waardoor u dure remreparatierekeningen kunt vermijden.

Een ander voordeel van chiptuning is de vermindering van ruis. Omdat een tuner slechts één onderdeel vervangt, hebben ze niet dezelfde hoeveelheid uitlaatpoort en inlaatpoortruimte als een in de fabriek geïnstalleerde motor. Hierdoor kunnen ze de hoeveelheid geproduceerde geluid verminderen, waardoor u stiller kunt rijden. De reden hiervoor is dat de onderdelen buiten de uitlaat en inlaat zijn geplaatst, waardoor ze niet worden beïnvloed door de trillingen van de motor.

Een groot nadeel van dit type afstemming is natuurlijk dat er veel kennis voor nodig is. Door het verkeerde type onderdelen te gebruiken, kunt u uw motor beschadigen. Zorg er daarom voor dat u alleen betrouwbare tuners gebruikt die ervaring hebben op het gebied van chiptuning en goed geïnformeerd zijn over de verschillende soorten onderdelen en motoren om de beste resultaten te krijgen. klik hier voor meer informatie